Hverdag

Spa og TV

Fra onsdags morgen til torsdags kveld var jeg på Kragerø Resort med jobben, og jeg hadde det kjempeartig. Det ble beachvolley, gode middager, bading og alt for mye alkohol. En finfin start som nyansatt lærling!

På torsdags kveld kjørte meg og Emma innover mot Oslo, siden jeg skulle på God Morgen Norge på fredag. Det viste seg å ta sin tid! Jeg kjørte fra Kragerø kl 22, og henta Emma på veien innover mot Oslo. Men på grunn av mange omkjøringer og nedsatte fartsgrenser på e18 (50 i 110!!!!), så var vi ikke fremme før litt over kl. 01 på natta. 

I tillegg hadde hotellet dobbeltbooket, så vi måtte ligge på et annet hotell. Jeg var en liten periode livredd for at vi måtte tilbringe natten i bilen, men heldigvis ordnet det seg. Når jeg omsider sovnet så ringte alarmen etter bare noen timer, og vi løp mot TV2 bygget i full hast. Jeg gledet meg veldig til å bli sminka og ordna på håret av profesjonelle!

Men gleden var kortvarig... Mens jeg ble sminket så jeg bare verre og verre ut, og til slutt ble jeg bare irritert av å se mitt eget speilbilde. Herregud, skulle jeg se så jævlig ut på TV?! Jeg var rett og slett skikkelig furten, for jeg hadde absolutt ikke sett for meg at jeg skulle se 10 ganger verre ut på TV enn hva jeg vanligvis gjør. Men, sånn blei det jo!

Nå skal det sies at det hele var ganske mye min egen skyld, siden jeg ikke turte å si ifra om at jeg overhodet ikke var fornøyd. Egentlig ville jeg bare sette fingrene i all den fantastiske sminka selv, og gjøre meg flottere enn flottest. (særlig...) Men, jeg er jo så pingle at det skjedde jo ikke.

Jeg fikk se klippene av meg når jeg kom hjem, og var ikke særlig imponert over verken hva jeg sa, hvordan jeg så ut, eller noen ting. Jeg angra rett og slett for at jeg hadde vært på TV, i bunn og grunn føler jeg at jeg ikke hadde noe å gjøre der i utgangspunktet. Jeg er bare en traust og kjedelig mamma fra lille Skien med to guttunger som er umulige å legge - jeg har da ingenting på TV å gjøre.

Så nå ser jeg fremover til å nyte hverdagen som vanlig, og er temmelig sikker på at aviser og tv-stasjoner vil holde klørne sine langt borte fra meg! 

Superstressa morgen

I dag skulle jeg reise til Kragerø resort med jobben, og dagen starta veldig ubeleilig ved at jeg forsov meg en halvtime. Jeg forta meg det jeg var god for, men var ganske sikker på at jeg skulle bli sen. Guttene var stuptrøtte og nektet å stå opp, og påkledningsprosessen var like tidkrevende som pakkeprosessen fra forrige dag.

Klokken var halv 8 når jeg endelig hadde fått levert de furtne barna i barnehagen, og jeg rettet snuta raskt mot ABB, hvor jeg skulle levere barnesetene og noen klær til barnefar. Jeg spurtet ut av bilen og kastet så å si barnesetene i retning av Martin, og rygget raskt avgårde. Martin prøvde å peke på noe mens jeg rygget, og når det plutselig sa "PANG" skjønte jeg fort hvorfor. Er det mulig?! Jeg rygga rett inn i en annen bil som skulle til å parkere, men jeg klarte ikke annet enn å le. Jeg rullet ned ruten og lo mens jeg sa "nå kommer jeg hvertfall for sent"... 

Når jeg omsider kom på jobb, fikk jeg greie på at jeg faktisk ikke hadde trengt å møte opp før kl. 09.00. Seriøst?! Typisk meg...

Endelig begynt å jobbe...

Jeg må vel være en av få 21-åringer som kan innrømme at jeg aldri har jobbet før. Altså, jeg jobbet 1 uke som telefonselger for 5 år siden, men jeg kan ikke akkurat si at det teller. Nå har jeg begynt som lærling på IKT-avdelingen til Porsgrunn kommune, og det virker utrolig ålreit å jobbe her. Alle de ansatte er kjempehyggelige, og det er mye humor som tusler og går rundt her.

Jeg håper jeg får to fine år her, og at jeg får lært mye nyttig - så jeg blir superdupernerd etterhvert.

 

Gleder meg til neste uke; Spa og God Morgen Norge!

Til mandag begynner jeg endelig som lærling hos Porsgrunn kommune på IT-avdelinga, og det blir utrolig spennende. Jeg har aldri jobba før, så det blir nok veldig uvant - men også ganske så deilig! På onsdag reiser til vi Kragerø spa hotell med jobben, og det skal bli helt fantastisk! Jeg skal nyyyyte det, og slappe helt av.

På torsdags kveld må jeg reise fra Kragerø og rett til Oslo, for da skal jeg nemlig på God Morgen Norge! De inviterte meg dit siden det er visst "tvillingdagen", og de ville ha meg og en representant fra tvillingforeldreforeningen dit - for å snakke litt om hvordan det er å ha tvillinger etc. Så ville de også snakke litt om filmen av guttene.

Det blir jo helt utrolig spennende, men jeg må innrømme at jeg gruer meg ganske mye også. Det er tross alt direkte TV! Jeg har på følelsen av at jeg kommer til å drite meg ut på en eller annen måte, og at jeg kommer til å le meg ihjel når jeg ser programmet selv når jeg kommer hjem. Wish me luck!

I kveld blir det litt TV-titting, guttene ligger allerede og sover søtt. 

Fugle-faen

Jeg må bare få det ut - jeg hater skjærer! Det er et par stykker som tydeligvis holder reir i nabolaget, og jeg er sikker på at de til stadighet klekker ut onde planer kun for å få meg til å fly i flint. Og de har jammen meg et høyt suksessnivå! 

Det hele begynte ganske fredelig. Jeg satt i stua å glodde på TV, da jeg plutselig hørte noe som rasla i gangen. Der satt det en stor, stygg skjære som prøvde seg på søpla mi. Jeg husja den ut i en fei, men den klarte selvfølgelig å legge igjen en liten hilsen som jeg måtte vaske opp. Som om ikke jeg vasker nok dritt fra før av... Slik fortsatte det i et par uker, og etterhvert fikk jeg den late rumpa mi opp av sofaen og bar søpla ned med én gang den var full. Jeg ble svært lettet over at skjærene hadde gitt opp, og at jeg hadde vunnet kampen.

Men så feil kan man altså ta! Freden ble brått brutt en dag når en skjære plutselig kom flaksende inn i stua, og nesten skremte livskiten ut av meg. Jeg hoppet opp fra sofaen (så raskt som aldri før) og jagde den på hue og rævva ut. Svarte, tenkte jeg. Nå er det på'n igjen!

Og jeg hadde så rett, så rett... De påfølgende dagene kom det flere skjærer, og de fløy rundt i huset og reiv ned pynteting, og veltet ting i vinduskarmene. For å ikke snakke om hvor mye dritt de etterlot over alt Jeg må innrømme at jeg er en smule pingle, så jeg løp etter dem med støvsugeren, og truet med å støvsuge dem hvis de ikke kom seg ut av min leilighet pronto! (naboene må ha trodd at jeg holdt på å bli gal..) 

Jeg var fast bestemt på at dette måtte ha skremt dem såpass at de aldri ville vende tilbake, og foreløpig har de heldigvis holdt seg ute av leiligheten min. Takk Gud for det! 

Tidligere i kveld skulle jeg kjappe meg bort på butikken for å handle middag, og jeg satte meg fort inn i bilen. Plutselig kjente jeg at jeg satt på noe vått, og at jeg hadde blitt våt på armen. Dere kan vel gjette hva det var?! De lure jævlene hadde infiltrert bilen min! Det var fugledritt på døra, en stor klase på dashbordet, på gearspaken, på armlena OG i setet mitt. Jeg trodde jeg skulle eksplodere! Heldigvis hadde jeg et håndkle lett tilgjengelig i den (for tiden) motbydelige bilen min, og fikk tørket det vekk i all hast. I det jeg skulle til å fjerne den siste klasa, måtte jeg selvfølgelig huske å ta et bilde som bevis!

Jeg må bare si at neste gang, ja neste gang - da blir hevnen søt.....

Vaske, vaske, vaske...

Det er en ting jeg har gitt opp i livet, og det er å vaske og rydde mens guttene er våkne og spurter rundt. Det er rett og slett umulig, klatre Mount Everest er nok enklere. Mange som besøker meg på kveldstid eller når jeg har barnefri skryter meg opp i skyene etter hvor ryddig og fint jeg har det, men de skulle bare visst... 

Egentlig skulle man trodd at jeg huser 4 aper, 3 mannfolk, 13 unger og et par bikkjer - men vi tre klarer det umulige. Akkurat nå ser det ut som om det nettopp har vært krig her, og jeg har absolutt ikke lyst til å rydde, men du dæven - jeg har jo ikke noe annet valg. Jeg var såpass snill at jeg lot være å laste opp bilde av kjøkkenet... Nå er det vel bare å sette i gang! phu

Noen dager har man bare ikke lyst til å stå opp...!

Dagen i dag begynte tidlig - alt for tidlig. Jeg husker jeg klarte å såvidt lette på øyelokka rundt 06-tiden i dag, men foreløpig var det fred i heimen. Det var tydeligvis bare tull og fanterier, og hjernen som innbilte seg at den fikk sove de 7 timene den faktisk hadde bruk for.

Plutselig treffer en gjenstand hodet mitt og jeg får skikkelig vondt. Jeg flyr opp av senga i sinne for å finne den ansvarlige rampegutten, og når jeg endelig får slengt på meg den slitte og fæle morgenkåpa, får jeg tumla meg ut på kjøkkenet. Atter en gang har de vært i kjøkkenskuffen - og det ser ut som en innendørs vinter på kjøkkenet. Guttene er hvite som laken og gulvet er dekt av et hvitt pulver - MEL, over alt. Jeg finner også noen frosne grønnsaker her og der, samt et par halvspiste, frosne hamburgere.

Det var ikke annet å gjøre enn å finne frem støvsugeren, og jeg hadde ikke tenkt til å ordne opp - det fikk de gjøre selv.

Jeg hater, hater, hater slike morgener. Våkne til smerte, vinter og halvspist mat over hele gulvet. Heldigvis kommer de ikke så ofte, normalt sett hopper de i senga mi og gjør alt de kan for å vekke meg når de står opp. Så har vi disse dagene, hvor de lister seg rundt for å få muligheten til å gjøre faenskap. Heldigvis var det rotete fra før av denne dagen...!

Her er Leon i full gang med støvsuging, mens Nathaniel viser hvor de verste melhaugene er. 

Ellers i dag har vi bare vært inne, ettersom det har regnet og vært kaldt. Jeg er ikke særlig til utemenneske når været ikke er innbydende, og foretrekker heller en varm og tørr stue fremfor kulde og regn. Guttene fant også ut at sofaen tydeligvis ikke var stor nok, så de bestemte seg for å ommøblere litt. 

Nå er det bare å "nyte" rotet og spetakkelet frem til kl 16, for da kommer pappaen og henter de. Da skal jeg ta et skikkelig basketak her!

 

 

Legge-hikke

I dag var det spesielt krevende å få guttene til å sove, ettersom jeg ikke klarte å slutte med å hikke! Jeg prøvde å kile dem mens jeg sang, men det var da ikke enkelt når jeg konstant hikka! De lo og lo, til slutt klarte ikke jeg å la være heller. Men etter en halvtime med hikking og latter stoppa det endelig, og til slutt sovna de to små. 

Dagen i dag har vært lat og hyggelig, vi har sett på mange filmer i regnværet og bare kosa oss. Så tok vi en tur til et vennepar og fikk servert eplekake, og da ble guttene spesielt fornøyde. De spiste og grisa over alt. Jeg må innrømme at det er ganske så flaut å ta de med på besøk noen ganger, siden det ser ut som om det har vært en rassia over alt hvor vi har vært. Hjemme er de flinke til å la pynteting være, og spise ordentlig, men på besøk blir det plutselig en helt annen verden. 

Jeg foretrekker å få besøk hjemme, selv om det til tider ser ut som et bomba horehus - men det følger jo litt med det å ha barn (dessverre!). Hvis jeg flyr å rydder døgnet rundt får jeg jo ikke tid til noe annet, og jeg vil heller. Jeg vil heller kose meg med guttene mine på dagtid, og heller rydde når kvelden kommer. Selv om det er ikke alltid jeg orker det heller, som i dag. Men, da tar jeg det bare i morra!

Alt for mange TV-serier å se i dag, fnis.

En skikkelig latsabb

Hei! Nå har jeg hatt en ukes barnefri mens guttene har vært hos pappaen sin, og jeg må innrømme at dette har vært den lateste uka i hele mitt liv. Jeg har vel ikke gjort en eneste fornuftig ting, jeg som hadde sååå store planer om å gjøre reint hele leiligheten og ordne det fint her. Det gikk rett i vasken! Uka har stort sett gått i soving og sofaslasking, men det har a' var deilig å! Tror jeg trengte en real pause, da de to siste ukene med guttene var fryktelig slitsomme - de sovna jo samtidig som meg nesten hver kveld og det var kaos. Har nok blitt alt for glad i barnehagen også merker jeg, for det var veldig uvandt å ha dem hjemme hvert bidige minutt i 2 uker. 

Føler meg i grunn som en lat og uansvarlig mamma når jeg tenker sånn, men sånn tenker vel kanskje alle litt av og til. For det er deilig med fri nå og da, og muligheten til å gjøre noe annet enn å "bare" være mamma. Når man er aleine med to kan det fort bli slitsomt, og jeg er ikke redd for å innrømme det. Jeg blir skryti opp i skyene av venner og familie om hvor tålmodig, snill og flink mamma jeg er, men jeg føler meg ikke halvparten så flink som det de sier. 

Jeg skulle ønske jeg hadde fått gjort litt hjemme her denne uka, men jeg har faktisk ikke dårlig samvittighet for at jeg ikke har gjort noe heller. Jeg tror rett og slett at jeg trengte en uke på rævva! Så nå sitter jeg her i rotet mitt og venter på at Emma skal komme - vi skal nemlig være supernerder i kveld og spille dataspill!
 

Velkommen til vår blogg!

Det første jeg vil nevne, er at jeg er tidenes nybegynner på blogging, og ikke minst designe bloggen. Men det kommer seg vel etterhvert!

Grunnen til at jeg velger å lage en blogg, er vel på grunn av den utrolige responsen jeg fikk på filmen jeg lagde om tvillingene mine "Tvillinger og leggetid / twins bedtime". Jeg syns det er helt utrolig hvor fort filmen har spredd seg til mange land!

Og da begynte jeg å tenke... Hvis de syns det var morsomt, hva med alt det andre de finner på da? Nei, jeg måtte visst bare lage en blogg. 

Jeg vil jevnlig oppdatere bloggen, med all slags innhold fra vår hverdag. Jeg er også en smule hekta på interiør og sminke, som helt sikkert vil komme frem her på bloggen også. 

hits